Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

DeansBaltic

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Porter (Baltic)

Beschrijving

Het vanille stokje overlangs doorsnijden, het merg er uitschrapen en dit samen met het stokje toevoegen tijdens de laatste 5 minuten koken. Dit alles bij voorkeur in een hopzakje (of iets dergelijks)  want dan kan je de vanille stokjes er direct na het koken uithalen. Dit voorkomt te veel vanille aroma en smaak.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:9.2 %
begin-SG:1079
eind-SG:1015
EBC (kleur):159.0
EBU (bitterheid):29.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2000 gr   7 EBC  
Munichmout (15 EBC)900 gr   15 EBC  
Special B300 gr   400 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)500 gr   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)100 gr   800 EBC  
Magnum10 gr 60 min. 14.5 α Bloemen  
East Kent Goldings12 gr 5 min. 7.5 α Bloemen  
Vanillestokje 1      
Wyeast 1084 Irish Ale1      
Maischwater15.2 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater3.2 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6 gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
0 min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alternatieve droge gist is Safale US-05
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=235