Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
BeierseHefe
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Weizen |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.6 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 9.2 |
EBU (bitterheid): | 18.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Tarwemout (4 EBC) | 1300 gr | 4 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr | 8 EBC | ||
Hallertau Hersbrücker | 9gr | 75 min. | 4.1 α | Bloemen |
Crystal hop | 9gr | 45 min. | 3.3 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 5gr | 5 min. | 4.1 α | Bloemen |
Crystal hop | 5gr | 5 min. | 3.3 α | Bloemen |
Maischwater | 9.5ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3068 Weihenstephan | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
36 °C | 35 °C | 66 °C | 78 °C |
0 min. | 2 min. | 70 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Het maisch schema begint met het storten op 35 graden. Daarna met 1 graad per minuut verwarmen tot 66 graden. Vervolgens op 66 graden laten rusten tot dat de jodium proef negatief is. Dat zal meestal zijn na ongeveer 50-60 minuten.Problemen bij brouwen
Alternatieve droge gist : SAFBREW WB-o6't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=236