Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

BeierseHefe

van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Weizen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.6 %
begin-SG:1053
eind-SG:1013
EBC (kleur):9.2
EBU (bitterheid):18.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 1300 gr   4 EBC  
Vienna mout (8 EBC)1000 gr   8 EBC  
Hallertau Hersbrücker9gr 75 min. 4.1 α Bloemen  
Crystal hop9gr 45 min. 3.3 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker5gr 5 min. 4.1 α Bloemen  
Crystal hop5gr 5 min. 3.3 α Bloemen  
Maischwater9.5ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8.4 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 3068 Weihenstephan1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

36 °C35 °C66 °C78 °C
0 min.2 min.70 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het maisch schema begint met het storten op 35 graden. Daarna met 1 graad per minuut verwarmen tot 66 graden. Vervolgens op 66 graden laten rusten tot dat de jodium proef negatief is. Dat zal meestal zijn na ongeveer 50-60 minuten.

Problemen bij brouwen

Alternatieve droge gist : SAFBREW WB-o6
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=236