Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
witbier (1994)
van: | Sjef Groothuis brouwerij 'de Drie Horne' |
gepubliceerd: | eerste clubblad |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Beschrijving
Dit recept is besproken op de eerste clubavond van t wort wat. Dus 20 jaar oud. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwevlokken | 1000 gram | |||
Hallertau | 25 gram | 90 min. | 3 α | Bloemen |
Saaz hop | 5 gram | 5 min. | 4 α | Bloemen |
Sinaasappelen | schillen 3 stuks | 5 min. | ||
Citroen | sap van 4 stuks | 90 min. | ||
Farma Trappist | 1 zakje | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
40 °C | 45 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 5-10 min. | 30-45 min. | 30-45 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
kweek de gist op uit een weizen bier i.p.v. de korrel gist.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=239