Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

witbier (1994)

van:Sjef Groothuis brouwerij 'de Drie Horne'
gepubliceerd:eerste clubblad
klasse:A
stijl:Witbier

Beschrijving

Dit recept is besproken op de eerste clubavond van t wort wat.

Dus 20 jaar oud.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1070
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2000 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwevlokken1000 gram      
Hallertau25 gram 90 min. 3 α Bloemen  
Saaz hop5 gram 5 min. 4 α Bloemen  
Sinaasappelenschillen 3 stuks 5 min.    
Citroensap van 4 stuks 90 min.    
Farma Trappist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

40 °C45 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.10 min.5-10 min.30-45 min.30-45 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

kweek de gist op uit een weizen bier i.p.v. de korrel gist.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=239