Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dubdub
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Dubbel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.6 % |
begin-SG: | 1059 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 43.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (17 EBC) | 300 gr | 17 EBC | ||
Special B | 140 gr | 400 EBC | ||
Cara-Belge 30-40 ebc | 200 gr | 30 EBC | ||
Kandijsuiker, donker | 200 gr | |||
Tettnanger | 22 gr | 75 min. | 3.8 α | Bloemen |
Maischwater | 10 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 | Leverancier: wyeast | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort 0 min. | 25 min. | 40 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatieve droge gist is S-33, laat dan wel de vergistings temperatuur niet boven de 22 graden komen. Dit geeft wel een minder complexe smaak.Smaakimpressie
Een niet al te zware dubbel met een volle moutige smaak.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=244