Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Wbok

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Weizenbock

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.6 %
begin-SG:1065
eind-SG:1018
EBC (kleur):20.0
EBU (bitterheid):10.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 700 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 2000 gr   4 EBC  
Munichmout (15 EBC)50 gr   15 EBC  
Special B50 gr   400 EBC  
Caramout (120 EBC)30 gr   120 EBC Leverancier: Dingemans
Hallertau Mittelfruh11 gr 60 min. 4.3 α Bloemen  
Maischwater11.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.9 ltr     Leverancier: Kraan
White Labs WLP300 Hefeweizen Ale1     Leverancier: White Labs
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.10 min.35 min.25 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alternatieve droge gist voor de WPL 300 is Danstar Munich.

Smaakimpressie

Prima weizenbok. Ook erg lekker buiten het bokseizoen.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=247