Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Wbok
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Weizenbock |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.6 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 20.0 |
EBU (bitterheid): | 10.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 700 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 2000 gr | 4 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 50 gr | 15 EBC | ||
Special B | 50 gr | 400 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 30 gr | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Hallertau Mittelfruh | 11 gr | 60 min. | 4.3 α | Bloemen |
Maischwater | 11.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
White Labs WLP300 Hefeweizen Ale | 1 | Leverancier: White Labs | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 35 min. | 25 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatieve droge gist voor de WPL 300 is Danstar Munich.Smaakimpressie
Prima weizenbok. Ook erg lekker buiten het bokseizoen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=247