Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
BruinP
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Porter (brown) |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1043 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 89.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1500 gr | 7 EBC | ||
Thomas Fawcett & Sons - Dark crystal malt (300ebc) | 330 gr | 300 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Tarwemout (4 EBC) | 110 gr | 4 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 50 gr | 800 EBC | ||
Northdown UK hopbloemen | 11 gr | 75 min. | 8.7 α | Bloemen |
Fuggles | 7 gr | 10 min. | 6.5 α | Bloemen |
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | 8.2 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1335 British Ale II | Leverancier: Wyeast | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort 0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatieve droge gist is Lallemand Danstar Windsor.Smaakimpressie
Overheerlijke volle porter.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=250