Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Quadrupel (Donker)
van: | Brouwdagcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Quadrupel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.3 % |
begin-SG: | 1090 |
eind-SG: | 1027 |
EBC (kleur): | 87.0 |
EBU (bitterheid): | 38.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Palemout (7 EBC) | 1200 gr | 7 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 400 gr | 120 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 400 gr | 15 EBC | ||
Special B | 160 gr | 400 EBC | ||
Zwarte mout (Ontbitterd) | 40 gr | 1400 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Kandijsiroop (250 EBC) | 400 gr | 250 EBC | ||
Hallertau Perle | 17.8 gr | 75 min. | 8.9 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 16.8 | 10 min. | 3.4 α | Bloemen |
Maischwater | 10 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6 | Leverancier: Kraan | ||
Safbrew T-58 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
61 °C | 71 °C | 78 °C |
45 min. | 15 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=260