Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
WinterWeizen
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Weizen |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.9 % |
begin-SG: | 1061 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Vienna mout (8 EBC) | 1200 gr | 8 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 1500 gr | 4 EBC | ||
Hallertau Perle | 12 gr | 60 min. | 8.1 α | Bloemen |
Wakatu (NZL) | 4 gr | 15 min. | 6.6 α | Bloemen |
Wakatu (NZL) | 5 gr | 5 min. | 6.6 α | Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 3 gr | 5 min. | ||
Wyeast 3056 Bavarian Wheat Blend | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Maischwater | 11.1 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.3 iter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 15 min. | 25 min. | 30 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Je kan de oranje schil vervangen door vers sinasappelsap van ongeveer 2 sinasappelen per 10 liter. Ook bijvoorbeeld grapefruit is heel goed mogelijk.Problemen bij brouwen
Alternatieve droge gist kan zijn: T-58, K-97 of MJ's M-20.Smaakimpressie
Een net iets stevigere weizen die het ook erg goed doet in de koude winter maanden.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=263