Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
NetNietWit
datum: | 14 november 2016 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.2 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 14.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1100 gr | 7 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 500 gr | 4 EBC | ||
Tarwevlokken | 750 gr | |||
Hallertau Hersbrücker | 18 gr | 60 min. | 3.5 α | Bloemen |
Koriander | 7 gr | 10 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 7 gr | 10 min. | ||
Maischwater | 8.2 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3944 Belgium White | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Bottelsuiker | 6 gr/liter |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 68 °C | 78 °C |
stort min. | 15 min. | 25 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safale K-97 een goede vervanger.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=270