Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

NetNietWit

datum:14 november 2016
van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.2 %
begin-SG:1050
eind-SG:1014
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):14.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1100 gr   7 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 500 gr   4 EBC  
Tarwevlokken750 gr      
Hallertau Hersbrücker18 gr 60 min. 3.5 α Bloemen  
Koriander7 gr 10 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde7 gr 10 min.    
Maischwater8.2 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater8.7 liter     Leverancier: Kraan
Wyeast 3944 Belgium White1     Leverancier: Wyeast
Bottelsuiker6 gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C68 °C78 °C
stort min.15 min.25 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safale K-97 een goede vervanger.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=270