Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Vooruit met de Geit
datum: | 1 oktober 2017 |
van: | Brouwdagcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Bokbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 80 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1065 |
EBC (kleur): | 49.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 79 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 535 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 1810 g. | 15 EBC | ||
Cara-aroma (400 EBC) | 110 g. | 400 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Cara Munichmout (90 EBC) | 85 g. | 90 EBC | ||
Cara Munichmout (150 EBC) | 75 g. | 150 EBC | Leverancier: Brouwland | |
Melanoïdemout (70 EBC) | 85 g. | 70 EBC | ||
Pale Chocolate Malt (600 EBC) | 40 g. | 600 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Maischwater | 8.8 l. | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.4 l. | Leverancier: Kraan | ||
Magnum | 6 g. | 60 min. | 14.9 α | Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 6 g. | 10 min. | 3.7 α | Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 6 g. | vlam uit min. | 3.7 α | Bloemen |
Safale US-05 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
62 °C | 72 °C | 77 °C |
25 min. | 30 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=279