Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Belgische Dubbel
datum: | 3 november 2017 |
van: | Brouwdagcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Dubbel |
Beschrijving
Gezamelijke brouwdag recept van 18-11-2017 |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.8 % |
begin-SG: | 1068 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 55.0 |
EBU (bitterheid): | 33.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 79 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara-kristal (120 EBC) | 290 g. | 120 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 610 g. | 15 EBC | ||
Special B | 145 g. | 400 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 30 g. | 800 EBC | ||
Kandijsuiker, donker | 230 g. | |||
Maischwater | 9.1 l. | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7 l. | Leverancier: Kraan | ||
Hallertau Perle | 11 g. | 75 min. | 7.9 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 7 g. | 30 min. | 7.9 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 5 g. | 5 min. | 7.9 α | Bloemen |
Lallemand Abbaye | 1 zakje | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
62 °C | 73 °C | 78 °C |
45 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Optionele waterbehandeling Maischwater: 5.6 l. Kraanwater 3.5 l. Osmosewater 0.3 g. Gips (CaSO4) 0.3 ml. Fosforzuur 80%'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=283