Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Belgische Dubbel

datum:3 november 2017
van:Brouwdagcommissie
klasse:D
stijl:Dubbel

Beschrijving

Gezamelijke brouwdag recept van 18-11-2017

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.8 %
begin-SG:1068
eind-SG:1016
EBC (kleur):55.0
EBU (bitterheid):33.0
Brouwhuisefficiëntie:79 %
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1600 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara-kristal (120 EBC)290 g.   120 EBC  
Munichmout (15 EBC)610 g.   15 EBC  
Special B145 g.   400 EBC  
Chocolademout (800 EBC)30 g.   800 EBC  
Kandijsuiker, donker230 g.      
Maischwater9.1 l.     Leverancier: Kraan
Spoelwater7 l.     Leverancier: Kraan
Hallertau Perle 11 g. 75 min. 7.9 α Bloemen  
Hallertau Perle 7 g. 30 min. 7.9 α Bloemen  
Hallertau Perle 5 g. 5 min. 7.9 α Bloemen  
Lallemand Abbaye1 zakje     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

62 °C73 °C78 °C
45 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Optionele waterbehandeling Maischwater: 5.6 l. Kraanwater 3.5 l. Osmosewater 0.3 g. Gips (CaSO4) 0.3 ml. Fosforzuur 80%
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=283