Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Zuurkuls
datum: | 14 januari 2018 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Kölsch |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1952 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Thomas Fawcett & Sons - Viennamalt | 220 gr | 12 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Thomas Fawcett & Sons - Munich malt | 120 gr | 19 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Citra | 6 gr | 45 min. | 12.6 α | Bloemen |
Crystal hop | 5 gr | 45 min. | 3.5 α | Bloemen |
Citra | 5 gr | 5 min. | 12.6 α | Bloemen |
Crystal hop | 5 gr | 5 min. | 3.5 α | Bloemen |
Maischwater | 9.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 2565 Kölsch | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
73 °C | 69 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is Lallemand Danstar Nothingham een mogelijkheid.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=291