Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
HopHopHop
datum: | 15 januari 2018 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Double IPA (USA) |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.1 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 17.0 |
EBU (bitterheid): | 77.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2600 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Carahell 20-30 EBC | 600 gr | 25 EBC | ||
Galena hopbloemen | 9 gr | 90 min. | 13.2 α | Bloemen |
Colombus hopbloemen | 9 gr | 60 min. | 17.8 α | Bloemen |
Challenger hopbloemen | 9 gr | 45 min. | 4.6 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 9 gr | 30 min. | 2.0 α | Bloemen |
Colombus hopbloemen | 9 gr | 15 min. | 17.8 α | Bloemen |
Colombus hopbloemen | 4 gr | koudhop min. | 17.8 α | Bloemen |
Challenger hopbloemen | 4 gr | koudhop min. | 4.6 α | Bloemen |
Maischwater | 13.1 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
White Labs WLP090 San Diego Super | 1 | Leverancier: White Labs | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
69 °C | 65 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatieve gist is: Wyeast American Ale 1056 of US-05. De laatste hopgift toevoegen bij de lagering.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=292