Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Russian Imperial Koffie Stout
datum: | 31 oktober 2018 |
van: | Theo van Eijden |
klasse: | D |
stijl: | Russian Imperial Stout |
Beschrijving
Maisch al het graan op 67 ° gedurende 60 minuten. Spoelen tot je 12 liter wort hebt. Voeg de Magnum hop toe, breng aan de kook en Kook gedurende 60 minuten. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de East Kent Goldings hop en het zoethout toe. Filteren naar je gistkuip en af laten koelen tot 21 °, gist toevoegen en de koffie. Vergist gedurende 1 week op 20 graden, controleer de vergisting en en eventueel aanhouden totdat het SG voldoend eis gezakt, daarna nog 14 dagen op lage temperatuur laten lageren. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.2 % |
begin-SG: | 1090 |
eind-SG: | 1027 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 58.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 3600 gram | 7 EBC | ||
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 450 gram | 1000 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 220 gram | 800 EBC | ||
Cara-aroma (400 EBC) | 220 gram | 400 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Havervlokken (2 EBC) | 140 gram | 2 EBC | ||
Magnum | 16 gram | 60 min. | 14% α | Bloemen |
East Kent Goldings | 40 | 5 min. | 4% α | Bloemen |
Zoethout | staafje | 5 min. | ||
Espresso (vers gezet) | 300 ml | in gistvat toevoegen min. | ||
Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | zoveel totdat je 12 liter in je kookketel hebt | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1028 London Ale | ||||
Bottelsuiker | 6 gr/liter |
Maischschema
67.5 °C | 78 °C |
75 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=298