Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Schwarz
datum: | 12 november 2018 |
van: | Theo van Eijden |
klasse: | B |
stijl: | Schwarzbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 44.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 970 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (20 EBC) | 750 gr | 20 EBC | ||
Kristalmout (50 EBC) | 62 gr | 50 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 40 gr | 800 EBC | ||
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 25 gr | 1000 EBC | ||
Carafa Special II (1200 EBC) | 30 gr | 1200 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Hallertau | 22 gr | 60 min. | 4.5 α | Bloemen |
Hallertau | 7 gr | 20 min. | 4.5 α | Bloemen |
Hallertau | 7 gr | 1 min. | 4.5 α | Bloemen |
Wyeast 2124 Bohemian Lager | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Maischwater | 5.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | spoelen tot 12 liter in kookketel | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
62 °C | 76 °C |
90 min. | 10 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=307