Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Schwarz

datum:12 november 2018
van:Theo van Eijden
klasse:B
stijl:Schwarzbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1051
eind-SG:1013
EBC (kleur):44.0
EBU (bitterheid):29.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 970 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)750 gr   20 EBC  
Kristalmout (50 EBC)62 gr   50 EBC  
Chocolademout (800 EBC)40 gr   800 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC) 25 gr   1000 EBC  
Carafa Special II (1200 EBC)30 gr   1200 EBC Leverancier: Weyermann
Hallertau22 gr 60 min. 4.5 α Bloemen  
Hallertau7 gr 20 min. 4.5 α Bloemen  
Hallertau7 gr 1 min. 4.5 α Bloemen  
Wyeast 2124 Bohemian Lager 1     Leverancier: Wyeast
Maischwater5.5 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwaterspoelen tot 12 liter in kookketel     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

62 °C76 °C
90 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=307