Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Eindelijkwitbier
datum: | 5 maart 2019 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Beschrijving
Er is nog niet vaak een witbier als maandpakket geweest. Vandaar de naam.
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1000 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwevlokken | 880 gr | |||
Munichmout (15 EBC) | 80 gr | 15 EBC | ||
Havervlokken (2 EBC) | 200 gr | 2 EBC | ||
Hallertau Perle | 10 gr | 60 min. | 6.5 α | Bloemen |
Koriander | 5 gr | 5 min. | ||
Citroenschil | 17 gr | 5 min. | ||
Maischwater | 8.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.8 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safbrew WB-06 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
Maischschema
45 °C | 43 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 15 min. | 15 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier leent zich uitstekend voor het maken van kruidigere varianten door middel van het toevoegen van andere kruiden zoals Kamille, Fenegriek of andere kruiden. Let wel: het bier is van zich zelf niet al te zoet dus smaaktoevoegingen vallen snel op.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=324