Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Bitterexit
datum: | 27 mei 2019 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | A |
stijl: | Bitter |
Beschrijving
Bier 2 uit de BREXIT reeks. Je weet maar nooit of bier uit Groot-Brittanniƫ na de brexit nog wel te betalen is. Een milde bitter is altijd welkom. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 19.0 |
EBU (bitterheid): | 41.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1750 gr | 7 EBC | ||
Cara Munichmout (100 EBC) | 100 gr | 100 EBC | ||
Tarwemout (licht) | 200 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Maischwater | 8.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 9.2 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Goldings | 26 gr | 75 min. | 5.2 α | Bloemen |
Goldings | 9 gr | 15 min. | 5.2 α | Bloemen |
Goldings | 9 gr | 5 min. | 5.2 α | Bloemen |
Lallemand London ESB | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 3 gr/ltr |
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voor een meer vasteland hoeveelheid CO2 moet je 5gr/liter bottelsuiker toevoegen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=327