Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
This porter is brown
datum: | 17 juni 2019 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | B |
stijl: | Porter (brown) |
Beschrijving
Bier 6 uit de BREXIT reeks. Je weet maar nooit of bier uit Groot-Brittanniƫ na de brexit nog wel te betalen is. Dit maal een Brown Porter. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 86.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2000 gr | 7 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 240 gr | 120 EBC | ||
Chocolade Tarwemout 900-1200EBC | 110 gr | 900 EBC | Leverancier: Weyerman | |
Maischwater | 9.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Northern Brewer | 14 gr | 90 min. | 9 α | Bloemen |
Lallemand London ESB | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 3 gr/ltr |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voor een meer Europese hoeveelheid koolzuur moet je ongeveer 5 Ć” 6 gr bottel suiker per liter toevoegen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=331