Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Rossvoort
datum: | 20 februari 2020 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | D |
stijl: | Barley Wine |
Beschrijving
Een kloon probeersel naar een welbekende nummer 8. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1081 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 83.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2300 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Munichmout (90 EBC) | 640 gr | 90 EBC | ||
Special B | 160 gr | 400 EBC | ||
Biscuitmout | 160 gr | 50 EBC | ||
Kandijsuiker, donker | 250 gr | |||
Maischwater | 13.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 3.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr | 75 min. | 3.8 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 12 gr | 30 min. | 2.1 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 12 gr | 10 min. | 2.1 α | Bloemen |
Koriander | 1 gr | 10 min. | ||
Safbrew Abbaye BE-256 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 5 gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |
Smaakimpressie
Hij lijkt aardig op het origineel.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=337