Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Doenkulpiels
datum: | 7 september 2020 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | B |
stijl: | Schwarzbier |
Beschrijving
De tweede van een reeks bieren uit de doenkul klasse. Beetje zelf verzonnen term voor bieren die haast binnen een biertype vallen maar eigenlijk een beetje te donker zijn. Er volgen er meer. Type als zoekterm maar doenkul en vind ze allemaal. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.9 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 61.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale Ale mout | 1700 gr | 9 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Pilsmout (3 EBC) | 370 gr | 3 EBC | ||
Goldswaen©Munich Dark | 370 gr | 145 EBC | Leverancier: Swaen | |
BlackSwaen©Coffee | 100 gr | 400 EBC | Leverancier: Swaen | |
Target | 12 gr | 60 min. | 9.2 α | Bloemen |
Maischwater | 10.2 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Saflager S-189 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 5-6 gr/ltr |
Maischschema
69 °C | 65 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Een eind sg van 1012 is goed haalbaar maar lager is beter want dat geeft een mooiere droge afdronk. Als extra toevoeging kan gember of paradijszaad tijdens de laatste 5 minuten koken prima.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=346