Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Saison met Salie en Citroenmelisse
datum: | 18 mei 2021 |
van: | Donovan Larmonie |
klasse: | C |
stijl: | Saison |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 13.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2200 g | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Special B | 50 g | 400 EBC | ||
Rietsuiker (licht) | 15 g | |||
Citra | 10 g | 60 min. | 15 α | Bloemen |
zwarte peper (korrels) | 12 g | 45 min. | ||
citroen melisse | 8 g | 5 min. | ||
Salie (gedroogd) | 8 g | |||
Maischwater | 9 l | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8 l | Leverancier: Kraan | ||
Lallemand Belle Saison | 1 | Leverancier: Lallemand |
Maischschema
64 °C | 78 °C |
90 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De zwarte peper korrels kan je kneuzen voor wat meer smaak maar dat hoeft niet. De gedroogde salie na de vergisting aan het bier toevoegen. Proef het bier na een dag of twee en bottle als de gewenste smaak is bereikt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=357