Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
bBbBbBlond
datum: | 11 augustus 2021 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | C |
stijl: | Blond |
Beschrijving
Waarom de naam “bBbBbBlond”? Puur omdat ik met iets te dikke type vingers iets te lang bleef hangen rond de b op mijn toetsenbord en ik het verder wel best vond. De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 16.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1250 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 1000 gr | 15 EBC | ||
Maischwater | 5.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Galena hopbloemen | 7 gr | 60 min. | 15.6 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 6 gr | 15 min. | 2.3 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 6 GR | 5 min. | 2.3 α | Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 4 GR | 5 min. | ||
Lallemand Abbaye | 1 | Leverancier: Lallemand |
Maischschema
68 °C | 64 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |