Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Sterksappie?
datum: | 11 september 2021 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | D |
stijl: | Barley Wine |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 10.0 % |
begin-SG: | 1094 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 31.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 2500 g | 5 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 900 g | 15 EBC | ||
Cara Pilsmout (3 EBC) | 400 g | 3 EBC | ||
Cara Red (45 EBC) | 225 g | 45 EBC | ||
Ahorn siroop | 160 g | 10 EBC | ||
Colombus hopbloemen | 10 g | 60 min. | 16 α | Bloemen |
Colombus hopbloemen | 10 g | 30 min. | 16 α | Bloemen |
Cascade | 10 g | 15 min. | 6 α | Bloemen |
Cascade | 10 g | 5 min. | 6 α | Bloemen |
Lallemand Abbaye | 1 | Leverancier: Lallemand |
Maischschema
68 °C | 78 °C |
60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
-De mouten storten bij 70°C -De Ahorn siroop toevoegen tijdens de laatste 10 minuten van het koken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=367