Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Maiday Maiday Springbok
datum: | 3 december 2021 |
van: | Brouwdag commissie |
klasse: | C |
stijl: | Meibok |
Beschrijving
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 20 l. |
kooktijd: | 80 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1067 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 17.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Swaen Pilsner - Pilsmout | 4250 g | 3 EBC | Leverancier: The Swaen | |
Swaen Vienna | 1250 g | 10 EBC | Leverancier: The Swaen | |
Swaen Melany | 300 g | 70 EBC | Leverancier: The Swaen | |
GoldSwaen Hell | 200 g | 25 EBC | Leverancier: The Swaen | |
Maischwater | 15.32 l | Leverancier: Kraan | ||
Gedemineraliseerd water | 3.68 l | |||
Calsiumsulfaat | 1.2 g | |||
Melkzuur | 5 ml | |||
Spoelwater | 10.23 l | Leverancier: Kraan | ||
Hallertau Hersbrucker | 13.6 g | First wort hop min. | 3.2 α | Pallets |
Crystal | 8.1 g | First wort hop min. | 3.6 α | Pallets |
Hallertau Hersbrucker | 21.1 g | 60 min. min. | 3.2 α | Pallets |
Crystal | 11.7 g | 60 min. min. | 3.6 α | Pallets |
Hallertau Hersbrucker | 8.7 g | 20 min. min. | 3.2 α | Pallets |
Crystal | 7.7 g | 20 min. min. | 3.6 α | Pallets |
Safale US-05 | 2 | Leverancier: Fermentis |
Maischschema
63 °C | 72 °C | 78 °C |
45 min. | 10 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voor dit recept heb je 14,5 gram gist nodig.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=369