Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Maiday Maiday Springbok

datum:3 december 2021
van:Brouwdag commissie
klasse:C
stijl:Meibok

Beschrijving

Waterprofiel behandeld water
Ca
Mg
Na
HCO3
Cl
SO4
49 mg/l
2 mg/l
49 mg/l
131 mg/l
50 mg/l
55 mg/l

Recept gegevens

batchgrootte:20 l.
kooktijd:80 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1067
eind-SG:1013
EBC (kleur):17.0
EBU (bitterheid):27.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Swaen Pilsner - Pilsmout4250 g   3 EBC Leverancier: The Swaen
Swaen Vienna1250 g   10 EBC Leverancier: The Swaen
Swaen Melany300 g   70 EBC Leverancier: The Swaen
GoldSwaen Hell200 g   25 EBC Leverancier: The Swaen
Maischwater15.32 l     Leverancier: Kraan
Gedemineraliseerd water3.68 l      
Calsiumsulfaat1.2 g      
Melkzuur5 ml      
Spoelwater10.23 l     Leverancier: Kraan
Hallertau Hersbrucker13.6 g First wort hop min. 3.2 α Pallets  
Crystal8.1 g First wort hop min. 3.6 α Pallets  
Hallertau Hersbrucker21.1 g 60 min. min. 3.2 α Pallets  
Crystal11.7 g 60 min. min. 3.6 α Pallets  
Hallertau Hersbrucker8.7 g 20 min. min. 3.2 α Pallets  
Crystal7.7 g 20 min. min. 3.6 α Pallets  
Safale US-052     Leverancier: Fermentis

Maischschema

63 °C72 °C78 °C
45 min.10 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Voor dit recept heb je 14,5 gram gist nodig.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=369