Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Celosia Nep Chouffe
datum: | 14 januari 2022 |
van: | Martien van Stijn en Peter van den Bosch |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 20 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.56 % |
Nederlandse categorie: | S |
Energie: | 16.7 kCal / 100ml |
begin-SG: | 1064 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 3.3 |
EBU (bitterheid): | 14.4 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 5.18 kg | 1.5 EBC | Leverancier: Dingemans (België) | |
Suiker | 0.39 kg | |||
Bottelsuiker | 0.012 kg | Leverancier: (Nederland) | ||
Saaz hop | 37.2 g | 75 min. min. | 3.2 α | |
Styrian Goldings hopkorrels | 11.1 g | 75 min. min. | 4.5 α | |
Saaz hop | 20 g | 15 min. min. | 3.2 α | |
Styrian Goldings hopkorrels | 8 g | 15 min. min. | 4.5 α | |
SafBrew Specialty Ale | 1 pakje | Leverancier: Fermentis |
Maischschema
60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
45 min. | 30 min. | 5 min. | 1 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Maischwater: 20 liter Spoelwater: 10 liter't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=371