Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Bernies Weizen
datum: | 11 februari 2022 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | A |
stijl: | Weizen |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.6 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 11.0 |
EBU (bitterheid): | 16.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Tarwemout (4 EBC) | 1050 g | 4 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 530 g | 8 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 370 g | 15 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 370 g | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Hallertau Mittelfruh | 15 g | 60 min. | 4.2 α | Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 10 g | 5 min. | 4.2 α | Bloemen |
Lallemand Munich Classic | 1 | Leverancier: Lallemand |
Maischschema
60 °C | 57 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
Stort min. | 15 min. | 20 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Hoofdvergisting 1 a 2 weken op 17-22°C Lageren 2-4 weken op 5-10°C't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=373