Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Stone & Wood - Pacific Ale - Clone
datum: | 17 september 2022 |
van: | Guus van der Veek |
klasse: | A |
stijl: | Australian Style Pale Ale |
Beschrijving
Hopstand Vergistingsprofiel: Ale |
Recept gegevens
batchgrootte: | 21 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.4 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1009 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 26.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Swaen - SWAEN©ALE | 3500 g | 8 EBC | Leverancier: de Swaen | |
Havervlokken | 440 g | |||
Tarwemout (4 EBC) | 440 g | 4 EBC | ||
Rijsthulzen | 50 g | |||
Galaxy | 16 g | 15 min. | 14 α | Pallets |
Iers Mos (Irish Moss) | 5 g | 10 min. | ||
Gistvoeding (Yeast Nutrition) | 2 g | 10 min. | Leverancier: Wyeast | |
Safale US-05 | 1 pk | Leverancier: Fermentis | ||
Gedemineraliseerd water | 21 l | |||
Gedemineraliseerd water | 9 l |
Maischschema
50 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 40 min. | 20 min. | 10 min. |