Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Zwarte Sneeuw

datum:17 september 2022
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Porter (Baltic)

Beschrijving

Lublin hop is ook bekend onder de naam Lubelski.

Hoofdvergisting 1 tot 2 weken op 12°C tot 15°C
Lageren 2-6 weken op 5-10°C, mag ook langer gelagerd.
Bottelsuiker ongeveer 6,5 gr/liter

Alernatieve gist is elke neutrale bovengist

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.9 %
begin-SG:1076
eind-SG:1020
EBC (kleur):164.0
EBU (bitterheid):37.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale mout (5 EBC)2300 g   5 EBC  
Cara Munichmout (90 EBC)600 g   90 EBC  
Brown malt 150EBC200 g   150 EBC  
Carafa Special III (1300 EBC)120 g   1300 EBC Leverancier: Weyermann
Aromamout (150 EBC)200 g   150 EBC  
Perle12 60 min. 9.2 α Pallets  
Lublin20 g 30 min. 2 α Bloemen  
Lublin20 g 15 min. 2 α Bloemen  
Lublin25 g 5 min. 2 α Bloemen  
Lublin10 g Koud hop min. 2 α Bloemen  
Saflager W-34/70      Leverancier: Fermentis

Maischschema

68 °C78 °C
60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=380