Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Wittig
datum: | 11 april 2023 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Beschrijving
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 45 min. |
alcoholpercentage: | 4.0 % |
begin-SG: | 1044 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr | 8 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 899 gr | 4 EBC | ||
Maischwater | 7.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.1 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Lublin | 30 | 35 min. | 2 α | Bloemen |
Koriander | 1 gr | 5 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 3 gr | 5 min. | ||
Lallemand Munich Classic | 11 gr | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
Stort min. | 60 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=384