Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Stouterder
datum: | 6 juni 2023 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | D |
stijl: | Export Stout |
Beschrijving
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 10°C en 22°C |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.3 % |
begin-SG: | 1068 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 167.0 |
EBU (bitterheid): | 38.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale mout (5 EBC) | 2500 gr | 5 EBC | ||
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 140 gr | 1000 EBC | ||
Cara Munichmout (90 EBC) | 110 gr | 90 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 110 gr | 120 EBC | ||
Chocolademout (900 EBC) | 100 gr | 900 EBC | ||
Maischwater | 12.1 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
East Kent Goldings | 35 gr | 60 min. | 5.6 α | Bloemen |
Lallemand Nothingham | 11 gr | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=389