Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Oatmeal Stout
van: | Rob Zijlstra |
klasse: | A |
stijl: | Stout |
Beschrijving
Dit is een tweede recept uit de oude doos. Aangezien e.e.a. is omgerekend vanuit oude Engelse maten en gewichten, durf ik niet voor de resultaten in te staan. Mocht iemand de stout(e) schoenen aantrekken en dit recept gaan brouwen, dan houd ik me aanbevolen voor een flesje. Maisch 2 uur op 68 C, daarna 1 uur op 77 °C1½ uur koken met Fuggles hop. Drooghoppen met de Goldings hop. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 4.0 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1250 g. | 7 EBC | ||
Ambermout (60 EBC) | 250 g. | 60 EBC | ||
Zwarte mout (1500 EBC) | 215 g. | 1500 EBC | ||
Havervlokken | 745 g. | |||
Fuggels Copper | 7 g. | 90 min. | Bloemen | |
Goldings | 7 g. | 4 α | Bloemen | |
Wyeast 1084 Irish Ale | 7.3 liter | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
68 °C | 77 °C |
120 min. | 60 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Naar een recept van Maclay's uit 1909't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=81