Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Quadrupel
van: | Herman Assendelft |
klasse: | D |
stijl: | Quadrupel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 9.1 % |
begin-SG: | 1078 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 24.7 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.25 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Caramout (150 EBC) | 400 g. | 150 EBC | ||
Special B | 125 g. | 400 EBC | ||
Speltvlokken | 200 g. | |||
Kandijsuiker, donker | 200 g. | |||
Northern Brewer | 15 | 90 min. | 7.5 α | Bloemen |
Saaz | 7 | 10 min. | 3.2 α | Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 zakje | |||
Maischwater | 6.3 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
In plaats van de gebruikte gist kan ook Wyeast 1388 'European Ale' worden gebruikt.Opmerkingen van de webredactie
Recept van de maand oktober 2003.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=112