Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dubbelbok maandbier december 2013
van: | Niels en Matthijs van der Weijden |
gepubliceerd: | clubblad januari 2014 |
klasse: | D |
stijl: | Dubbelbok |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1022 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 320 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 2300 gram | 15 EBC | ||
Chocolademout (1000 EBC) | 30 gram | 1000 EBC | ||
Aromamout | 230 gram | 150 EBC | ||
Hallertau Perle | 18 gram | 75 min. | 6 α | Bloemen |
Saaz | 12 gram | 0 min. | 2 α | Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 2 gram | 15 min. | ||
Safale S-04 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
63 °C | 72 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Lekker zacht en doordrinkbaar't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=234