Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Fransaizonnetje
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Saison |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1100 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Vienna mout (8 EBC) | 750 gr | 8 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 200 gr | 4 EBC | ||
East Kent Goldings | 13 gr | 60 min. | 4.5 α | Bloemen |
Saaz | 15 gr | 10 min. | 2.8 α | Bloemen |
Willamette hop | 15 gr | 10 min. | 5.7 α | Bloemen |
Maischwater | 8.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 9.2 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3711 French Saison | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
53 °C | 67 °C | 78 °C |
5 min. | 50 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Water gebruik is gebaseerd op een kookverlies van 4 ltr/uur.Alternatieve droge gist is T-58.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=242