Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Millenniumbier
van: | 't Wort Wat |
klasse: | D |
stijl: | Winterbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.7 % |
begin-SG: | 1092 |
eind-SG: | 1019 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (20 EBC) | 800 g. | 20 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 240 g. | 4 EBC | ||
Aromamout | 200 g. | 150 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 200 g. | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Carafa Special I (800 EBC) | 24 g. | 800 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Chocolademout (800 EBC) | 24 g. | 800 EBC | ||
Kandijsuiker, donker | 240 g. | |||
Northern Brewer | 10 g. | 75 min. | 8.5 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 3 g. | 75 min. | 5.8 α | Bloemen |
Saaz | 5 g. | 15 min. | 6 α | Bloemen |
Steranijs | 1 g. | 15 min. | ||
Zoethout | 4 g. | 75 min. | ||
Wyeast 1214 Belgian Abbey | ||||
Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
De korrelgist SAFALE S-04 is hier prima te gebruiken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=127