Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dufffel
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Sterke Blonde |
XML bestand van het recept: | Dufffel.xml |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1077 |
eind-SG: | 1019 |
EBC (kleur): | 23.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2500 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 100 gr | 4 EBC | ||
Havervlokken (2 EBC) | 200gr | 2 EBC | ||
Suiker | 350 gr | |||
Styrian Goldings hopbloemen | 16 gr | 75 min. | 4.6 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr | 15 min. | 4.6 α | Bloemen |
Saaz | 21 gr | 15 min. | 3.3 α | Bloemen |
Kardemon | 1 pitje | 13 min. | ||
Koriander | 2 gr | 15 min. | ||
Maischwater | 12.5 lit. | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5 lit. | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | ||||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Het mooiste is als je in plaats van de Wyeast 1388 Belgium strong ale een Duvel gist kan bemachtigen.Smaakimpressie
Versie 2010 - De kleur, het schuim en de eerste smaak tonen zijn helemaal Duvel. Dit bier blijft iets minder lang hangen en is iets zoeter op de afdronk. Het zou hoppiger kunnen en een weinig minder Kardemon.Opmerkingen van de webredactie
Zowel in 2010 als in 2012 als pakket geleverd. Voor 2012 is het recept iets gewijzigd om het nog meer op een Duvel te laten lijken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=189