Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dufffel

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Sterke Blonde
XML bestand van het recept:Dufffel.xml

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1077
eind-SG:1019
EBC (kleur):23.0
EBU (bitterheid):28.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2500 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 100 gr   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 200gr   2 EBC  
Suiker350 gr      
Styrian Goldings hopbloemen16 gr 75 min. 4.6 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen5 gr 15 min. 4.6 α Bloemen  
Saaz21 gr 15 min. 3.3 α Bloemen  
Kardemon1 pitje 13 min.    
Koriander2 gr 15 min.    
Maischwater12.5 lit.     Leverancier: Kraan
Spoelwater5 lit.     Leverancier: Kraan
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.10 min.35 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het mooiste is als je in plaats van de Wyeast 1388 Belgium strong ale een Duvel gist kan bemachtigen.

Smaakimpressie

Versie 2010 - De kleur, het schuim en de eerste smaak tonen zijn helemaal Duvel. Dit bier blijft iets minder lang hangen en is iets zoeter op de afdronk. Het zou hoppiger kunnen en een weinig minder Kardemon.

Opmerkingen van de webredactie

Zowel in 2010 als in 2012 als pakket geleverd. Voor 2012 is het recept iets gewijzigd om het nog meer op een Duvel te laten lijken.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=189