Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Schwarzbier
van: | Brouwdagcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Schwarzbier |
Beschrijving
Maischdikte 1kg mout / 3 liter water. pH maischwater 5.8 (6.0 liter) ph spoelwater 5.4 (8.5 liter) |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 68.5 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1228 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (17 EBC) | 614 gr | 17 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 122 gr | 120 EBC | ||
Carafa Special III (1400 EBC) | 123 gr | 1400 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Saaz | 29 gr | 60 min. | 3.3 α | Bloemen |
Saaz | 9 gr | 20 min. | 3.3 α | Bloemen |
Maischwater | 6.0 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
M84 | 2 | Leverancier: Mangrove Jack's | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
50 °C | 68 °C | 78 °C |
10 min. | 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Donkere mouten alleen de 78 gradenstap mee maischen. Eerste hop gift als FWH toevoegen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=256